Keresés a blogban

2009. szeptember 28.

Fájltárolás - Webhely a Google fiókban

Ha komolyabb dolgokat is meg akarsz valósítani a Blogger blogodban, előbb-utóbb beleütközöl abba a problémába, hogy a bloghoz tartozó fájlokat valahol, nyilvánosan elérhető helyen tárolnod kell. Ez már akkor is felmerülhet, ha egy jól megtervezett sablont akarsz készíteni vagy feltölteni. A bloghoz tartozó képeket tárolhatod a Picasa webalbumban, de már egy ico (ikon) fájlt, vagy egy javascriptet nem tudsz sehol elhelyezni, vagy ha pl. letölthető fájlokat szeretnél közzétenni a blogban, akkor azokat is kell valahol tartanod. Ha van máshol tárhelyed, ingyenes vagy vásárolt akkor nincs gond, azt felhasználhatod a Blogger bloghoz is. Az ingyenes tárhelyekkel azonban az a baj, hogy nem szeretik, ha egy másik weblaphoz használják tárolóhelyként, hanem saját honlapnak is kell működnie rajtuk. Ezért , ha felfedezik, hogy háttér tárhelyként használod, akkor letiltják.
Oldjuk meg ezt a gondot a Google fiókon belül.

http://sites.google.com/
Itt regisztrálj be a Google fiókhoz tartozó címeddel, akkor ezután meg fogod találni a fiókodból a webhelyedet.
A bloghoz tartozik egy fiók. Ha bemész, ott találsz egy Webhelyek szolgáltatást is, ami arra való, hogy itt saját webhelyet, azaz honlapot hozhatsz létre. Kattints a linkre és töltsd ki, amit kell, így lesz egy webhelyed, amit a fiókból bármikor elérhetsz. Ügyelj arra, azt válaszd, hogy legyen megosztva mindenkivel a világon. Ha akarod, ezt teljes honlappá is fejlesztheted, én most csak fájltárolási szempontból beszélek róla.
Ha létrehoztad a webhelyed, akkor ide lépve bármikor elérheted. A Saját webhelyek alatt ott találod a nevét, kattints rá. A főoldalra jutsz. A főoldalon alul van egy fájlcsatolási lehetőség. Ezzel tölthetsz fel fájlt ehhez a webhelyhez. A Tallózás gombbal megkeresed és megnyitod, ekkor a feltöltött fájl neve és mérete a főoldalon egy listában lesz látható.
Ha ezt a fájlt használni akarod a bloggeres blogodban, akkor tudnod kell az elérési útját (URL), hogy hova linkeljél a blogspotból.
Ezt úgy tudhatod meg, hogy a webhelyen lévő listában rákattintasz a fájlra (példánkban ez a fájl a clipboard.swf), ami vagy megnyílik, vagy csak egy üres ablakot látsz. Most felül a böngésző sorában lévő címet másold ki, valami ilyesmi lesz:

http://7333238192416730029-a-1802744773732722657-s-sites.googlegroups.com/site/wiselady131/Home/clipboard.swf?attachauth=ANoY7cpvA6pKzGwifY-SQ0BAtwIfETnTe20ZOjlmZkLicBQQY0kiR2_Ts7bX4rNnLlvSVl1PasK-73QjugDeDQilc0o7N0b-azLJk2XoSH9xGBVJTVQIVvPKUIFitnjT-H8NAYwu-PRu0bnlugnp5EnPERUmGkdbiK_xiRdF4bm2byWVefYok-VM4FGQYCGtiHmMTSK3uiN1dIX5v0A-3Ci67in3XfQ6KA%3D%3D&attredirects=0

Ebből a piros részre nincs szükség, csak addig kell, ahol a fájlnév véget ér, töröld a többit. Így megkapod a fájl elérési útját. Ezt linkelve a blogspotból, felhasználhatod ezt a fájlt a blogodban.

http://7333238192416730029-a-1802744773732722657-s-sites.googlegroups.com/site/wiselady131/Home/clipboard.swf
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

7 megjegyzés:

Babi néni írta... [Válasz erre...]

Ezt a webhelyeket valahogy nem találom. Honnan érhető el?

Egy Webmester eszközök volt csak, azt létrehoztam.

Babi néni írta... [Válasz erre...]

Köszönöm még egyszer és a többi tippedet is! :o)

Noé írta... [Válasz erre...]

Kedves Wise Lady! Ez a leírásod mennyire aktuális még? Létrehoztam a leírás szerint egy Google webhelyet, feltöltöttem a faviconomat, de az elérési útját már nem tudtam elővarázsolni. Nem tudom értelmezni, hogy mit jelent, hogy a webhelyen lévő listában rákattintok a fájlra. Csak letöltési lehetőséget kínájal fel.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@Noé
Aktuális. Simán kattints rá, ne jobb gombbal.

Ami írta... [Válasz erre...]

Kedves Wise Lady! Nem találom a Google fiókonban a Főoldalon a fájlcsatolási lehetőséget. Tudnál ebben segíteni?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@Ami
Legalul találod. Közvetlenül a Megjegyzések küldése fölött.
Fájl csatolása: egy ablak és a Tallózás gomb

Bakos Juci írta... [Válasz erre...]

Szia, lehet, hogy változott azóta, de én se megjegyzéseket nem találom, se a fálj csatolási lehetőséget. Tudsz ebben segíteni? Köszi, Juci

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-