Keresés a blogban

2009. szeptember 17.

Kérdés: Navigációs linkek testreszabása

KAnya írta...
Szia, fú, nagyon vágytam egy ilyen oldalra, köszi, hogy csinálod! Sajnos nem boldogulok egy telepített sablon testreszabásával, ha megnézed a blogomat (www.mindenfeletapasztalat.blogspot.com) a jobb sarokban nem tudom, hogyan kell átírni a home, contact, faq stb. cimkéket és mögéjük tenni a tartalmakat. Köszi, ha segítesz, meg minden egyebet is!

Ebben a cikkben már volt szó arról, hogyan kell a linkeket beállítani.

Két dolgot tehetsz:
- vagy linkekre írod át (pl. ide lehet tenni a Bloggerbe való belépést, vagy az analyticsbe való bejutást, vagy az emailedbe való bekukucskálást, vagy másik blogodra linkelsz stb.
- vagy olyan linket használsz, ami a saját blogodban linkel egy címkére
A blogodat átnézve, nem találom jónak, hogy a címkék összevissza vannak, a kaják keverve jelennek meg a betegségekkel. Csoportosítsd külön őket (2-3 nap múlva lesz poszt nálam erről!). Például csinálj egy receptek címkét, és minden kajának adj ilyen címkét is, stb.

Neked ezt kell keresned a kódban kb. középtájon, vagy lejjebb. Be kell pipálnod a vezérlősablonok kibontását. (A kép rákattintásra nagyobb lesz.)



Az első linket ne bántsd, maradjon a home, esetleg az elnevezést átírhatod Kezdőlap szóra.
Az utolsóban a mailto: után a # helyére írj email címet
A középső kettőt arra használod, amire szeretnéd.
Pl. ha lesz a kajáknak receptek címkéje, akkor ide tehetsz egy Receptek linket, és akkor erre kattintva csak a receptek jelennek meg. (a Katalógusnál rákattintasz a receptek szóra, megnézed mi van a böngésző felső részén, és ezt a címet másolod a # helyére, a FAQ szót átírod Receptek szóra.
Vagy, itt akarsz ki-be mászkálni a blog és az Irányítópult között. Akkor a # helyére ezt írod: https://www.blogger.com/start/ és az About szót átírod Blogger vagy Login szóra
Vagy, van egy másik blogod, akkor a # helyére beírod a blog URL címét, az About szót átírod Másik blogom szóra.
Remélem érthető volt.
Fontos! Mielőtt belepiszkálsz a kódba, feltétlenül mentsd el a mostani sablonod, így ha valami nem sikerül, abból vissza tudod állítani.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

4 megjegyzés:

BKata írta... [Válasz erre...]

Szia, igen, már olvastam, köszi nagyon!!! Az előbbi magyarázatodat is olvastam, de nekem az nem volt elég infó (kezdő vagyok és autodidakta voltam eddig). Este tudom megcsinálni, majd jelzem, de olyan jól magyarázod, hogy tutira összejön! Köszi!

BKata írta... [Válasz erre...]

Tatam! Hát persze, hogy sikerült:-) Volt recept-címkém, azt tettem ki, meg a gyógymódokat. Köszi ezerszer! Várom a címkés tanácsaidat!

yoen írta... [Válasz erre...]

Szia! Lenne egy kérdésem, lehet, hogy rossz helyen teszem fel, ha így lenne, légyszi, irányíts át a megfelelő helyre...
Azt szeretném megtudni, hogyan lehetne beilleszteni a blogba az olvasók számára a betűméret változtatását megkönnyítő két "kattintást". (Váltás kisebb betűméretre/nagyobb betűméretre vagy valami hasonló felirattal)
Előre is köszönöm a segítségedet!
Kinga

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Ok. Holnap találsz egy cikket.

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-