Keresés a blogban

2009. szeptember 11.

Újdonság: frissített szövegszerkesztő

Új szövegszerkesztővel lepte meg a Blogger a bloggereket szeptember 8-án. A felhasználók szempontjából két jelentős újdonság került bele.
Az egyik a more... azaz tovább... beszúrható a bejegyzésekbe. Az írás üzemmódban, felül a jobb szélen található ikon segítségével elvágható a poszt és a tovább...-ra kattintva olvasható el a folytatás.
Ennek előnyei: egyrészt így gyorsabban betöltődik a blog, másrészt több poszt kezdete helyezhető el a főoldalon anélkül, hogy nagy lenne a mérete, harmadrészt pedig lehetőség van a poszt elején egy összefoglaló, kedvcsináló elhelyezésére, ami által kedvet kap a látogató a bejegyzés elolvasásához.

A másik jelentős újdonság a képek feltöltésénél látszik. Ha a képfeltöltés ikonra kattintunk, akkor feltöltés után a kép egy miniatűrként jelenik meg a poszt felett. Így egyszerre több képet is feltölthetünk egymásután. Ezek a miniatűrök mindaddig láthatóak maradnak, míg be nem zárjuk a szövegszerkesztőt. Ha a képet beszúrjuk a posztba és egyet kattintunk rajta (Firefox3-ban két kattintás kell), akkor megjelenik a méretezés és az igazítás beállítása. Ha a bal egérgombot lenyomva megfogjuk, tetszőleges helyre húzhatjuk a képet, így az elhelyezése könnyebb.
Még más egyéb új funkció is helyet kapott az új szerkesztőben, ezt a szerkesztő ikonok kipróbálásával tanulmányozhatjuk.
Ilyen pl., hogy a Hely hozzáadása paranccsal térképet rendelhetünk a posztunkhoz, jobb és több formázási lehetőség van, stb.

Az új szerkesztő használatba vétele:

Irányítópult - Beállítások - Alapbeállítások


Egy másik lehetőség is elérhetővé vált mostantól, mégpedig a Blogger in Draft. Ezt választva használhatjuk azokat az újításokat a Bloggerben, amelyek kipróbálás alatt vannak, de a széles nagyközönség számára még nem építették be. Tulajdonképp tesztelőként vehetünk részt a fejlesztési munkában.

A Blogger in Draft használatba helyezése: Irányítópult





Amennyiben mégis vissza akarunk térni a régi szerkesztőhöz, vagy ki akarunk lépni a Blogger in Draftból, akkor azt ugyanott tehetjük meg, ahol beléptünk. Bejelöljük a régi szerkesztőt vagy kivesszük a pipát a Blogger in Draft elől.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

4 megjegyzés:

Maya írta... [Válasz erre...]

Hogy irigyeltem én a more... funkciót a wordpress-es blogolóktól, de csak eddig :-) Köszönjük, hogy ilyen napra kész vagy :-)

egy ember írta... [Válasz erre...]

jó ez az új képfeltöltő, az új blogomnál azonban van egy kis gondom a képekkel.
a föltöltési OK, szépen meg is jelenik, de ha rákattintok, hogy megnézzem nagyobban, nem az ideális képernyőkitöltésben jelenik meg, hanem az eredeti méretben (ami túl nagy)
nem lehet ezen valahogy segíteni?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Ez nem az új képfeltöltő hibája, mert a régiben is így van. A blogba pakolt képeket érdemes feltöltés előtt egy kicsit szerkeszteni. Pl. a kép átméretezése is ilyen teendő. Itt most nem akarom a megjegyzésben megírni a posztot, de vagy használsz egy ingyenes képszerkesztő programot, pl. a Photoscape, vagy pedig a windowshoz a honlapjukról letölthető egy kis kiegészítő, amit, ha telepítesz, az intézőben átméretezheted a képeidet. Azért eredeti méretben is tartsd meg őket. Lesz még bőven szó képszerkesztésről is, de ne akarjatok mindent egyszerre :D

egy ember írta... [Válasz erre...]

ettől tartottam, hogy ezt fogod írni, hogy minden képet át kell méretezni :(
reménykedtem valami egyszerűbb és gyorsabb okosságban, de ha nem hát nem

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-