Keresés a blogban

2009. október 11.

Törölt bejegyzés helyreállítása - Undelete post

Egy kérdést kaptam:
kitörölt bejegyzést vissza lehet-e még varázsolni a naplóba?



1. eset:
Ha még nyitva van a böngésződ (és be vagy jelentkezve a bloggerben), és nemrég törölted a bejegyzést, akkor addig nyomd a Backspace gombot, amíg egyszer csak az imént szerkesztett, de már törölt bejegyzésed lesz az ablakban. Most újra mentheted, és tovább szerkesztheted, közzéteheted.
A Backspace a billentyűzeten az F11 és F12 gombok alatt található, és egy nagy, visszafelé mutató nyíl van rajta.

2. eset
Ha nem frissen törölt bejegyzést akarsz visszaállítani, akkor hívd elő a böngészőben a History-t, keresd meg, melyik nap történetére vagy kíváncsi, kattints rá. Ekkor látni fogod az adott nap részletes történetét. Ott lesz az is, amikor a már törölt bejegyzésed volt látható az ablakban, rákkattintva újra láthatod és mentheted, szerkesztheted.
Ez a módszer csak akkor működik, ha a böngészőben nincs beállítva, hogy bezáródáskor törölje a History-t, vagy te azóta kézzel nem törölted.

3. eset:
Ha már közzétett, és törölt bejegyzést akarsz visszaállítani, akkor van esély arra, hogy az interneten már valahol tárolódott. A Google pl. időnként menti az indexelt oldalakat, így van neki tárolt változata. Két feltétel van. Az egyik, hogy elég régi legyen a bejegyzés, a másik, hogy emlékezz a címére. Pl. tegyük fel, én közzétettem már egy Női szeszély másképp, ahogy anyukám süti című bejegyzést, de azóta töröltem. Keresem a Google által tárolt változatot. Ekkor a bejegyzés oldalcíme az volt, hogy: noi-szeszely-maskepp-ahogy-anyukam-suti.html
Nyisd meg a böngészőt. A keresőablakba írd be így:
cache:http://hungariancook.blogspot.com/noi-szeszely-maskepp-ahogy-anyukam-suti.html
Nyomd meg a Keresés gombot.
Természetesen te a saját oldalad címét, és a te bejegyzésed címét írd (nagybetű és ékezet nélkül, minden szó kötőjellel elválasztva + .html)
Ha van tárolt változat, akkor az meg fog jelenni. Mentheted, majd újra szerkesztheted.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

1 megjegyzés:

Xaver Schlager írta... [Válasz erre...]

És mégis hogy mentsem el a tárolt változatból te igen hülye? Pont a legfontosabb részt hagyod ki? Baszódj meg te is seggfej geci

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-