Keresés a blogban

2009. december 30.

3 oszlopos minima

Két szélső oldalsávval rendelkező 3 oszlopos Minima sablonokat találhattok ezen a linken.http://webtalks.blogspot.com/2007/04/downlaod-three-column-new-blogger.html
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

19 megjegyzés:

siccike írta... [Válasz erre...]

Hú, nagyon köszi!:-)Ki is próbáltam a teszt blogomon, viszont a bejegyzések fölött nincs dátum (pl. ez a formátum: 2009.december 31.), hanem semmi, csak a bejegyzés alján az órát írja ki. Ezen lehet valahogy módosítani?
Mpst így néz ki: www.veganreceptek.blogspot.com

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Az Irányítópult-Beállítások-Formázás fülön
az Időformátum
itt kell kiválasztani, hogyan jelenítse meg a dátumot és az időt.

siccike írta... [Válasz erre...]

Igen, be is állítottam, és még sem jeleníti meg az időt.:-(

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Biztos, hogy az Időformátumot állítottad és nem a Dátumfejléc formátumát? Az Időformátumot kell!

siccike írta... [Válasz erre...]

Megnéztem, igen, azt állított. Végül csak rájöttem a 'bibire', az 'Elrendezés-Blogbejegyzések beállításai' menüben kellett beállítani.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Á igen! Ügyes vagy :D

Alíz, Erdélyből írta... [Válasz erre...]

Sikerült neked köszönhetően, nekem is háromhasábos blogot késziteni. Nézz be hozzám, linkeltelek: http://fakanalforgato.blogspot.com/

siccike írta... [Válasz erre...]

HAladok-haladok,be is üzemeltem élesben a 3 oszlopos sablont ( www.vegagyerek.blogspot.com ), de még mindig nem vagyok teljesen elégedett... Szeretném szélesebbre széthúzni a hasábokat, egyrészt a teljes sablon két szélét, másrészt a hasábok közti margótávolságot is. Elég sokat próbálkoztam, de nem sikerült megtalálnom a megfelelő megoldást.:-( Ebben tudnál nekem segíteni? Mit és milyen értékekre, a HTML kódokon belül hol kellene átírnom? Ezt a blogot pl. a minap találtam, és ennek a hasábelrendezése nagyon tetszene: http://aniceecannella.blogspot.com/
A következő kérdésem aztán ezután gondolom az lenne, hogyan nagyobbítsam meg a fejléc fotóját egy ilyen széthúzott oldalhoz...
Nagyon köszönöm előre is!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Szerintem az oldalsávoknak nem kellene szélesebbnek lenniük, hanem a közepének. Ehhez a legkülsőt kell teljes képernyősre szélesíteni, meg a fejlécet, plusz a közepét.

siccike írta... [Válasz erre...]

Húha, és milyen értéket kellene beírni, melyik sorba? Most 900px a legnagyobb. Bocsánat, hogy ennyit kérdezek, de nagyon amatőr vagyok a témában!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Megírtam a posztot, holnap megjelenik, abban megtalálod a választ.

siccike írta... [Válasz erre...]

Nagyon köszönöm előre is, kíváncsian várom!:-)

Betty írta... [Válasz erre...]

Kedves Wise Lady!
Nem rég találtam a blogodra, nagyon jó és hasznos dolgokat találtam már eddig is, köszönöm! :)
Azzal a kéréssel fordulok Hozzád, hogy amennyiben lehetséges "csináld" már meg nekem légy szíves a Thisaway Green sablont 3 oszloposra. A linken ami a posztban szerepel pont az nincs benne. Persze elkezdtem én szépen átírogatni a Thisaway blue sablon színeit meg képeit a két oszlopos Green-ből, nagy része sikerült is, de mégsem az igazi... csak kb az oldal háromnegyede színeződött át, szóval hiába mentem végig a kódon lépésről lépésre, és másolgattam át mindent nem sikerült. :(
Ha túl nagy kérés azt is megértem, de úgy gondoltam, egy próbát megér, hátha segítesz nekem. :)) Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Betty

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Betty, innen letöltheted:
http://www.bloggertipandtrick.com/2009/01/thisaway-green-blogger-template.html

Betty írta... [Válasz erre...]

Köszönöm szépen :)

F.Gina írta... [Válasz erre...]

Szia, én is segítségért jöttem :)) Átállítottam a blogomat 3 sávosra, de a fejlécben nem hajlandó megjeleníteni a képet, pedig a beállításokban ott van. Szerinted van erre valami megoldás ?
Köszi Gina

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Van rá megoldás, egészen biztos.
Többféle ok lehet:
Az egyik, hogy a képméretek és a headernek megadott méretek eltérőek.
A másik: Nem tudom, melyik blogodról van most szó, de megnéztem a foltgina blogot, és az a gyanúm, hogy a header formázási rész hiányzik. Belepillantva a kódba, a .Header mögötti kapcsos zárójel teljesen üres.
Ha hajlandó vagy letölteni a sablonod és a wiselady131 kukac gmail pont com emailen elküldeni a mentést, akkor meg tudom nézni, és javítani.

Bombadil Toma írta... [Válasz erre...]

letöltöttem a háromsávos minima white sablont, kicsit ki is szélesítettem, de most sorra kapom a visszajelzéseket, hogy firefoxban nem jeleníti meg a jobb sávot, illetve a alul, a bejegyzések alatt kezdődik a jobb sáv. mi lehet a gond?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Rosszul van kiszélesítve. Az oldalsávok és a középső rész együttes szélessége nagyobb, mint a doboz, ami őt tartalmazza. Minden böngésző egyformán kezeli a dobozokat, egyetlen kivétel az Explorer, ott a kiszámított margók másképp jelenítődnek meg. Így, ha Explorerben szélesítettél, ott kifér, az összes többiben meg nem, ezért a jobb oldalsáv csak alul tud megjelenni.
Az Explorer eltérő dobozmodelljéről sokfelé lehet olvasgatni cikket.
A megoldás, hogy kisebbre veszed pl. a középsáv szélességét, és próbálkozással megnézed, hogy mennyivel kell, és Firefoxban teszteled.

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-