Keresés a blogban

2010. március 23.

Visszamutató link ellenőrzés - Backlinks check


A backlink vagy visszamutató link olyan hivatkozás, amely egy másik oldalról a te oldaladra mutat. Ilyen link többféle módon jöhet létre.
  1. Egy weboldalon rád hivatkoznak.
  2. Kommentelsz egy oldalon, és a nicknevedre a te oldalad címe van linkelve
  3. Te magad hozol létre egy az oldaladra mutató hivatkozást egy másik weboldalon = trackback.
  4. Gyűjtőoldalon szerepelteted a blogod. Ezek az oldalak megjelenítik a blogod tartalmát Atom vagy RSS Feed-en keresztül. A feed azt jelenti, hogy közvetítődnek a posztok és a kommentek a blogodból, de csak a tartalom, a blogod dizájnja nem, azok felé akik kérik ezt = feliratkozás. A közvetítés úgynevezett hírcsatornákon történik (Atom, RSS). A blogtartalom frissüléséről üzenetet lehet küldeni a feedolvasó számára, általad vagy az olvasó által meghatározott időszakonként (óránként, naponta, stb.). Egy robot ilyenkor megnézi az oldalad, és ha van új poszt vagy megjegyzés, frissíti a hírcsatornában a tartalmat. Az értesítés küldését a hírcsatorna felé pingelésnek nevezzük.
  5. Linkcsere. Megegyezel egy másik weboldallal, hogy te elhelyezel nálad egy az ő oldalára mutató linket, cserébe ő is hivatkozik rád a saját oldalán.
A backlinkek (bármennyire nem szép dolog is) a weboldal fontosság (pagerank) növelésének a keresők számára a legfontosabb eszköze még ma is. Ezért mindenki szeretné tudni, hogy hány külső hivatkozás mutat az oldalára. Erre többféle lehetőség is adódik.
  1. Online backlink ellenőrzők. Ezek közül egy egészen jó és hiteles:
    http://www.domain-pop.com/
    Weboldalanként csoportosítva láthatjuk a linkeket. Megadja a Google és a Yahoo által számontartott külső hivatkozások és az általuk indexelt oldalak számát is.
  2. Másik lehetőség, ha a Google és a Yahoo keresőből közvetlenül lekérdezzük a linkeket:
    A lekérdezés módja:
    Írjuk be a keresőablakba:
    site: sajatoldalam.blogspot.com
    Ekkor az indexelt oldalakról kapunk információkat
    link: sajatoldalam.blogspot.com
    Ekkor a linkekről láthatunk listát.

    Fontos tudni, hogy a Google a valódi külső linkeknek csak nagyon kicsi hányadát adja meg, ennek az okát csak a magasságos Google tudja. Viszont a Yahoo szemérmetlenül megmutatja az összes oldaladra mutató linket.
    Példaképpen említem, hogy a http://hungariancook.blogspot.com/ oldalra vonatkozóan a Google 128 linket válaszol, míg a Yahoo 20654 linket ad meg. A Google tehát csupán a 6%-át mondja meg a valóságos linkeknek!
  3. A harmadik lehetőség, hogy a Saját fiókon belül elérhető Webmestereszközökhöz fordulunk. Ehhez azonban be kell állítanunk a bloghoz ezt az eszközt. Ezek után a valós linkeredményeket kirészletezve tanulmányozhatjuk.

Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-