Keresés a blogban

2010. május 22.

Uploading a video - Video beszúrása saját gépről


Több helyről is kaptam már kérdést azzal kapcsolatban, hogyan lehet videót beszúrni a posztba. Az egyik lehetőség, hogy egy videótárhelyre feltöltjük, és a kódot kimásoljuk, majd HTML írásmódban beszúrjuk a posztba. Így a videót objektumként tettük be. Van olyan videómegosztó, ahol a felajánlott kódot kissé módosítani kell, mint pl. a Videa. A megosztóról beszúrt videó méretét is lehet módosítani, arra kell vigyázni, hogy torzulás ne jöjjön létre, a számolási módszerről szintén ebben a cikkben olvashattok.
A youtube.com videómegosztóra közvetlenül a Google fiókunkkal is bejelentkezhetünk, így oda is feltölthetjük a beszúrni kívánt videónkat.

Lehetőségünk van azonban közvetlenül a számítógépünkről is videót beszúrni. Ha ezt szeretnénk, akkor be kell jelentkeznünk a Blogger in Draftba.
Ha beléptünk, akkor a bejegyzés Írás mód szerkesztés eszköztárában megjelenik egy videófeltöltőgomb.
Kattintsunk rá.


Tallózzuk ki a feltölteni kívánt videót, és töltsük fel a Bloggerre.




A posztban megjelenik egy videolejátszó képe, alul pedig információt találsz a feltöltés folyamatáról. Ha kész a feltöltés, megjelenik a Play gomb.


Kattints az Előnézet gombra.


Ha jó a feltöltés, akkor a videó lejátszódik.


Zárd be az Előnézetet, és menj át HTML írásmódba. Itt találod a feltöltött videó kódját.
Módosíthatod a méretét. Számítással határozd meg a szélességet és a magasságot, hogy a videó ne torzuljon.


Tedd közzé a posztot.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

5 megjegyzés:

Lili'sMother írta... [Válasz erre...]

Szia Wise Lady! Azt szeretném kérdezni, hogy az ilyen Youtube-ról beszúrt videóknál be lehet állítani, hogy automatikusan elinduljon, ha az oldalamra jönnek?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@Lilianyja/Elinnori
A youtube videók kódjában van egy ilyen rész, a vastagon szedett helyre beírod:

autostart="true"

<embed src="http://www.youtube.com/v/9f1awn9vBZE?fs=1&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385" ide kell beírni></embed>

Attila írta... [Válasz erre...]

Szia! A nagy gondom az, hogy képtelen vagyok beágyazott videóhoz keretet csinálni. Eddig használtam egy kód generátort a weben ami működött de most már nem jó és eltünt az összes videókeretem a weboldalamról. Így meg tök ronda (beágyazott youtube)Tudnál segíteni, hogy lehet stabilan szegélyt (színes) kreálni hozzá? A régi youtube felületen tök egyszerű volt de megszűntették...! Nagyon köszönöm, ha tudsz megoldást. Attila

JazzyLady írta... [Válasz erre...]

Üdv Wise Lady.. nagy gondban vagyok.. zenét szeretnék a gépemről feltölteni a blogomba. De sajnso mindig hibát ír ki. A zeném mp3 formátumú és windows media playerbe van társítva. Nem tudom mi lehet a probléma... kérlek segíts! Köszi! :)

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@JazzyLady
Szúrj be egy zenelejátszót is. A második módszert ajánlom:
http://www.bloggersbloggers.com/2010/05/background-music-to-blog-hatterzene.html

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-