Keresés a blogban

2010. június 14.

Feedjit Live Traffic Feed - Ki van online?

A Feedjit widgetje népszerű volt eddig is a bloggerek körében. Most megújult ez a modul, és kiegészült több kapcsolódó widgettel is. A segítségével az éppen online lévőkről kaphatsz információt. Összekapcsolhatod a Feedjitet a blogod közösségi oldalakon lévő profiljaiddal is.



Az alap widgetet így szerezheted be:

http://feedjit.com/

  1. Megadhatod, hogyan nézzen ki a modul, választhatsz színeket, a csúszkával beállíthatod, hány pixel széles legyen (a legkisebb szélesség 160 pixel lehet), ez az oldalsávod szélességétől függ. Azt is láthatod közben, hogy éppen hogyan néz ki az általad választott színekkel a widget. A Select a color scheme legördülő ablakban különböző kész színsémákból is választhatsz, ha nem akarod egyenként testreszabni.
  2. Ha mindent megformáztál, akkor az Install widget parancs alatt választhatsz, milyen platform alá installálod. Van egy Blogger blog választási lehetőség is, de ezzel gondok lehetnek, attól függ, melyik böngészőt és milyen beállításokkal használod. Ezért inkább javaslom az Install Feedjit on my legördülő ablakból válaszd az Other blog or Website lehetőséget, majd nyomd meg a Go! gombot. Az itt található kódot másold ki.
  3. Irányítópult -> Tervezés -> Oldalelemek -> Modul hozzáadása (az oldalsávban)-> HTML/Javascript modul. Másold bele a kódot és Mentés.
Akinek volt már telepítve Feedjit, azok is tapasztalhatták, hogy a moduljuk megújult. Bár továbbra is működik így, mégis ajánlatos az újratelepítése.

Haladó felhasználás:

A http://feedjit.com/ oldal tetején találod a regisztrációs lehetőséget Sign-up for Feedjit. Ha akarod, akkor használhatod a Facebook vagy Twitter lehetőséget is.
Add meg a szükséges információkat, majd jelentkezz be:
Feedjit Members Sign-In
Regisztráció után különböző dolgokat tehetsz meg.

Your Id
  1. Picture fülön fotót tölthetsz fel vagy használhatod a Facebook profilod fotóját.
  2. A Settings fülön beállíthatod, milyen információk jelenjenek meg veled kapcsolatban mások Feedjit modulján, ha ott jársz.
    - Facebook és Twitter profilod
    - Helységed neve
    - melyik honlapról érkezel
    - melyik honlapra távozol
    - alapból jelenítődjenek-e meg az információk vagy előtte rákérdezzen
    Ha kész nyomd meg a Save settings gombot.
  3. A Facebook és a Twitter füleken a profilodhoz vezető ikonokat kapsz a Feedjitben való megjelenésed mellé.
  4. A WebID és az ExecutiveID fülön szerezhetsz be egy olyan azonosítót, amely azt tudja, hogy a fotód illetve a user neved linkké válik, és egyenesen a te blogodhoz illetve az üzleti lapodhoz jut, aki rákattint (ha megjelensz egy Feedjit modulban látogatóként). Ezért azonban már fizetni kell.

Your websites

Ide felveheted a blogjaidat az Add a new site gombbal. Ezeket fogod itt listában látni, a Site Settings alatt beállíthatod az időzónát, amelyben vagy. A Get the code parancs alatt pedig kikérheted a kódot, amelyet az alapwidgethez hasonlóan kell a blogodba betenni. A Delete Site törli az oldalt a Feedjitről.

Your Account alatt módosíthatod az adataid és a jelszavad.

Sign Out itt kiléphetsz. Sose feledj el kilépni, mert ha nem, akkor idegenek is bejuthatnak egy kattintással az accountodba, mégpedig a widgetedről!
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

1 megjegyzés:

Ami más,az nem ugyanaz írta... [Válasz erre...]

Köszi,sikerült

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-