Keresés a blogban

2010. augusztus 7.

Online webpage scanner - Online vírusellenőrzés

Nemrégiben egy népszerű gasztroblogger keresett meg, oldalával kapcsolatban merült fel az a panasz, hogy a weboldal URL címét beírva a böngészőbe nem a gasztroblogra jutott a látogató, hanem egy "illetlen" oldalra. Ezt magam is tapasztaltam. Ha a fájljaink vírusosak, a jól beállított tűzfal és egy megbízható vírusellenőrző és irtó segíthet rajtunk. Legrosszabb esetben az operációs rendszer újratelepítése szükséges. A weboldalunk ellenőrzése azonban már nem ilyen egyszerű, főleg, ha egy ingyenes tárhelyen tartjuk, hisz ekkor a fájlokhoz és a tárhelyhez nem férünk hozzá, azt az ingyenes szolgáltató kezeli. Kézenfekvő tehát, hogy az ilyen weboldalak ellenőrzésére online eszközök vannak.
Az online vírusellenőrzőkkel az a baj, hogy számos közülük maga is vírus. Legtöbbször csak "ártatlan" vírus, azaz komoly kár nem keletkezik a fájljainkban, nem omlik össze az operációs rendszerünk, - a leggyakoribb, hogy az ellenőrzés folyamán egy kémprogram települ a gépünkre vagy oldalunkra, amely arra kíváncsi, milyenek a böngészési szokásaink, vagy nehezen kiirtható oldalakra irányítanak át (pl. pornó, online játék...), az is gyakori, hogy felugró popup ablakok reklámokkal hozzáragadnak a weboldalunkhoz. De ezeken kívül előfordulhat pl. jelszólopás is tőlünk, vagy adatok elvesztése is, ami már komolyabb következményekkel járhat. Egy weboldal pedig presztízst is veszít, ha hozzá komolytalan vagy durva tartalmak "ragadnak". Érdemes tehát az ingyenes vírusellenőrzők közül megbízhatóakat választani. A megbízhatóságról az Interneten való olvasgatással győződhetünk meg, szakmai oldalak ajánlását érdemes elfogadni.
Az AVG vírusellenőrző egy nagyon népszerű, sok éve létező, folyamatosan fejlesztett, eléggé megbízható szoftver az ingyenes vírusellenőrzők között, amelyet a gépünkre telepítve nagyon sok támadást védhetünk ki.
Ennek az online változata arra alkalmas, hogy weboldal vírusellenőrzését is elvégezhetjük vele.

Próbáld ki te is:
http://www.avg.com.au/resources/web-page-scanner/
Csak annyit kell tenned, hogy beírod a megfelelő ellenőrzőkaraktereket illetve a weboldal URL címét.

Egy másik lehetőség:
http://www.urlvoid.com/
Ezen az oldalon az ellenőrzés után az eredmény alatt a részletes ellenőrzés listája is megjelenik.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-