Keresés a blogban

2011. január 11.

Make your site's mobilversion - Blogod mobiltelefonon

Tény, hogy a mobilinternet még drága mulatságnak számít, Magyarországon pláne igaz ez. Így, ha egy általunk rendszeresen látogatott oldalt mobilon is szeretnénk követni, akkor a hatalmas képeket, és egyéb design elemeket nem szeretnénk letölteni, inkább csak az oldal tartalma érdekel, ez ugyanis idő és pénzbe is kerül. A tartalomból is csak a posztokból egy lista a legjobb, néhány mondatos ízelítővel a főoldalon, így könnyű átfutni, van-e az oldalon számunkra érdekes cikk, amelyet aztán továbbkattintással elolvasunk.
Ezen okoknál fogva egyre elterjedtebb, hogy a weboldalak, portálok, blogok elkészítik a saját mobilra való megjelenésüket, sablonjukat.
Egy új alkalmazás jelent meg a Blogger eszközök között, ezzel könnyen elkészíthetjük oldalunk mobilverzióját mi magunk is. Egyelőre csak a Blogger in Draft irányítópultból lehet beállítani, de ez azt jelenti, hogy nemsokára élesben, a normál Bloggerből is kezelhető lesz.

http://draft.blogger.com/

Jelentkezz be a Google fiókoddal

Belépve rögtön fogad az újdonság: Katt a Mobilsablonok bekapcsolása gombra.


Ha ezt nem látod, akkor így jutsz el ide:

Irányítópult -> Beállítások -> Email és mobiltelefon
Jelöld be az igen opciót, majd nézd meg Előnézettel:


Így fog mobilon kinézni a blogod:


Lapozz az oldal aljára, és Mentsd el.




Ennyi. Nézd meg az oldalad mobilról is, már az új mobilsablonnal látod.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

2 megjegyzés:

lilakávé írta... [Válasz erre...]

Megtettem, és köszi!
Megnéztem aztán egy okosmobilon, de mivel az épp egy otthoni wifire volt ráállítva, a sima netes kinézete jött be :)
amúgy nekem zavaró ezeken a telefonokon hogy picike a képernyő, ha lesz ilyen telefonom, szerintem nem fogok sokat netet vagy blogokat olvasni rajta.

Betty írta... [Válasz erre...]

Kedves Wise Lady!
Én is beállítottam a blogomban, hogy olyan listaszerűen jelenlen meg mobilon a blogom. A második lehetőséggel tudtam csak, de az előnézet működött. Utána megnéztem telefonon, most ez a 3 hónapig ingyenes Pannonos internetünk van a telefonon, és ott a sima webes változat jön be. Pici, apró betűs, és kb ugyanúgy néz ki mint gépen nézve... szóval nem tudom mi lehet a baj, esetleg más címet kell beírni, mint a facebooknál is, hogy ott van előtte az "m" a címben? Egyébként a telefonom egy sima Nokia, nem kifejezetten internetezésre van kitalálva, a kijelzője is kicsi, de érdekes módon azon simán megy a net, míg anyukám "okostelefonján" nem. :)))
A kérdésem röviden az, hogy van-e címbéli változás, vagy valami a telefonnal lehet? Köszönöm előre is!
Szép napot, üdv:
Betty

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-