Keresés a blogban

2010. május 18.

Custom domain name on Blogger 3. - A blog átállítása az egyéni névre

Ha megvásároltad a nevet, és a DNS beállításokat is elvégezte a szolgáltató, akkor már csak az van hátra, hogy a blogot átállítsd az új névre.

Irányítópult -> Beállítások -> Közzététel







Mostantól az új néven megy a blogod. Az eredeti blogspotos neveddel rendelkező linkek továbbra is működnek, a régi néven keresők is megtalálnak, mert a Google átírányítja az új névre.
Ha meggondoltad, bármikor visszaállhatsz a régi névre is:


Némi zökkenő előfordulhat. Pl. nekem az átállításkor egyszerűen eltűntek a kommentek a blogból. Egy kissé megrémültem. Aztán kb. egy nap alatt szépen megjelentek azok is. Ha a beállítások jók, akkor rendben mennie kell.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

16 megjegyzés:

Varga Timi írta... [Válasz erre...]

Kedves Wise Lady!
Mostanában kezdtem bele a blogírásba, egy ideig úgy éreztem magam, mint egy labirintusban. Viszont végre ezt az oldalt tanulmányozva már nem érzem annyira, hogy egy technikai antitalentum vagyok. Sok hasznos dolgot fel tudtam használni eddig is, és most az új névre várok éppen...Szóval, egy szó mint száz, köszönet mindenért!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Timi! Örülök, hogy hasznosítani tudod az olvasottakat.

siccike írta... [Válasz erre...]

Ismét egy nagy hálás-hálás köszönet ezért a bejegyzésért!:-) Neked köszönhetően bele mertem fogni a saját domain reg.-ba, le is zajlott, ma megkaptam az értesítést, a szolgáltató elméletileg beállította, amit kellett, én beállítottam az instrukcióid alapján az új domaint a bloggeren, és akkor most nekem is eltűnt az összes kommentem 3 évre visszamenőleg...:-)) És Hozzád hasonlóan kissé megrémülve várom, hogy nálam is visszaállnak!:-) Reméljük a legjobbakat!:-) Még egyszer köszi ezt a rengeteg hasznos és értékes tippet!

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

www.vegagyerek.hu
Látom. Szuperül megy!
A kommentekre kíváncsi vagyok.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

Ha jól látom, a kommentek is megvannak :D

siccike írta... [Válasz erre...]

Igen, végül 1 órán belül visszajöttek nekem is!:-) A 'rendszeresen olvasott blogokat' lehet, hogy megint be kell majd állítanom...

topankablog.hu írta... [Válasz erre...]

Kedves Wise Lady,
először is, szuper a blog, gratulálok, sok értékes infót gyűjtöttem ki :)
Van ám kérdésem is: a cname változások általában mennyi időt vesznek igénybe? Majd egy hete kértem a domain-regisztrátorom, hogy állítsa át, és a bloggerben is mindent a leírtak szerint csináltam... de semmi. Kezdem elveszteni a türelmem... :( Ugyanez a tumblr-rel kb fél nap volt.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@Topánka
Örülök, hogy tetszik a blog. Hát bizony a regisztrátortól nagyon sok függ. Általában az a tapasztalat, hogy a dns beállítások elvégzése konkrétan a Blogger esetében nem is annyira egyszerű. Nekem se tudták azonnal, de többszöri levélváltásban jeleztem, hogy még nem jó, és korrigálták. Konkrétan nálam is egy hétig tartott. Írj nekik, jelezz vissza.

topankablog.hu írta... [Válasz erre...]

@Wise Lady
Nagyon köszönöm a választ. Tényleg rengeteg múlik a regisztrátoron - sikerült kiderítenem, hogy még nem is aktív a domain-em, hiába fizettem ki egy hete :) Azért köszönöm a "törődést", siekrült egy rendszeres olvasót szerezned :)

Unknown írta... [Válasz erre...]

Nagyon jó a blogod, gratulálok hozzá! Azt szeretném megkérdezni tőled, amit sehol nem találok, lehet tök egyszerű, de sehogyan nem tudok rájönni, van a beállítások menüpontban a formázás fülön egy olyan lehetőség, a Bejegyzéssablon, ez egyáltalán mire használható?
S van még egy kérdésem, a domain nevet át lehet- e irányítani egy másik blogra, de ezt én úgy látom, hogy lehetséges, de addig nem merem megpróbálni, amíg nem tudom róla a véleményed, illetve inkább a tudásod.
Nagyon megköszönöm, ha válaszolsz.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@EdimárKöszönöm a dícsérő szavaid.
A bejegyzéssablonba teheted be a saját, egyéni kinézetű bejegyzésed kódját. (Ha kódoltál egyet CSS nyelven.) De ide tehető be csak egy kódrészlet is, amit egyénileg módosítasz egy bejegyzésnél, de mindegyikre alkalmazni akarod.
A blogod át lehet irányítani, de csak rövid időre érdemes, a Google nem szereti.

Unknown írta... [Válasz erre...]

@Wise Lady

Jaj, köszi a gyors választ, de pontosan azt nem tudom, mi ez a bejegyzés kódja, és nem is találtam rá semmilyen információt. A domain névvel kapcsolatban meg én is gondoltam ezt, köszönöm, hogy megerősítetted, aki ilyen szuper blogot ír, adok a véleményére.
Köszönöm!

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Kedves Wise Lady!

Nekem annyi a problémám, hogy átállításkor az összes like, amit kaptam az olvasóimtól, eltűnt. Mit tehetek ilyenkor? Ugye ez elég fontos, hogy lássam a visszajelzéseket, illetve az oldal látogatói is lássák, milyen sok embernek tetszenek a bejegyzések.

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@Névtelen
Sajnos az átállás legfájdalmasabb hozadéka, hogy minden, amit elértél eddig, az lenullázódik. Pagerank, like, +1
Ezeket újra kell építeni. Az én oldalam 4-es pagerankról esett le 0-ra, és 1 évbe telt újra elérnem.

Lovas Harmónia írta... [Válasz erre...]

Szia!

Nekem ékezetes domainem van, amit a regisztrátorral átirányítattam a szerveremre. Most a meglévő blogspot.hu-s blogomra szeretném rátetetni az ékezetes domaint, de sehogy nem sikerült. Tudnál segíteni, hogy ebben az esetben mi az, amit esetleg másként kell csinálni? Nem igazán értek ehhez, a te nagyszerű és a hasonló segítő szándékú oldalak segítségével művelem magam e témakörben :)
Köszi
Andy

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@Andrea
Erről itt olvashatsz:
http://www.bloggersbloggers.com/2010/05/custom-domain-name-on-blogger-2-dns.html
Mindenképp a regisztrátorhoz fordulj, nekik tudniuk kell, és a beállítást is ők végzik.

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-