Keresés a blogban

2010. május 9.

Who's amung us - Ki van itt?


Ez egy olyan statisztika widget, amely kijelzi, éppen hányan böngésznek az oldaladon. Nem kell regisztrálnod, és különböző kijelzők közül választhatsz.

Lépj az oldalra:
http://whos.amung.us/
Görgess a Getting started részhez.
Elsőként egy olyan kijelzőt látsz, amelyik oldalt, vagy felül, vagy alul jelenik meg a blogodban, és akkor is látszik, ha görgetik az oldaladat.
Ha kiválasztottad, melyik fajtát szeretnéd, akkor már csak azt kell tenned, hogy kimásolod a felette levő kódot. Ezt a kódot egy HTML/Javascript modulba másold be. Címet ne adj a modulnak, mert nem az oldalsávban fog látszani. Mentsd el a változtatást.

Ha nem ilyen fajta kijelzőt szeretnél, hanem egy gombot, ami az oldalsávnak egy konkrét helyén jelenik meg, akkor válaszd a More cool widgets opciót, és kattints az alatta lévő képre.
Itt ötféle gomb közül választhatsz.
  1. Az első a hagyományos, fekete színű. Ha megfelel, másold ki a kódot, és tedd HTML/Javascript modulba az oldalsávodban, de most címet is adhatsz.
  2. A második ugyanilyen formájú, de a színét magad választhatod ki. Kattints a Color me! feliratú gombra, majd a color wheel linkre. Itt kiválaszthatod a blogodhoz illő színt, sőt a betűtípust is. Meg is nézheted (preview). Ha kész vagy, másold ki a kódot, és tedd az oldalsávba (mint előbb leírtam).
  3. A harmadik térképes. Kattints rá, majd a maps linkre. Válaszd a Build your free map now! opciót. Itt sokféle kinézetből választhatsz. Ha kész, másold ki a kódot, tedd az oldalsávba.
  4. A negyedik egy Firefox kiegészítő. Ha ezt választod és FF-ban böngészel, a kijelződ akkor is látni fogod, ha te épp másik oldalon böngészel.
  5. Az ötödik pedig az első gombnak egy egyszerűbb és kisebb változata.
Ha beraktad a widgetet a blogodba, mindig látod, épp hányan látogatnak. Ha rákattintasz a gombra, akkor azt is látod, hogy ki mit olvas nálad éppen, és ha a térképre is kíváncsi vagy, azt is megtekintheted.
A felső részen még az is látszik, hogy hány szót és képet másoltak ki a látogatók, de ezt már a Tynt végzi, együttműködve a Who's amung us-szal.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

4 megjegyzés:

Ami írta... [Válasz erre...]

Köszönöm ezt az ötletet is! Letöltöttem a kiegészítőt, látom az ikont a böngészőm sarkában. Ha rákattintok, akkor viszont kiírja Sorry, the page you're trying to load doesn't exist anymore. But our homepage does! ezt. Mi a teendőm?

Wise Lady írta... [Válasz erre...]

@Ami
Töröld ki, mentés.
Aztán kezdd újra. Valamit eltévesztettél, vagy rosszul másoltad ki a kódot.

Ami írta... [Válasz erre...]

@Wise Lady
Akkor máshogy kérdezek: a More cool widgets opcióknál először kiválasztottam a második widgetet, beillesztettem a blog oldalsávjába (működik). Utána letöltöttem a firefox kiegészítőt, az viszont nem működik. Csak a negyedik gombot kellett volna választani, a másodikat pedig nem berakni a blogba? Így működne?

Névtelen írta... [Válasz erre...]

Ez is érdekes, néztétek már? (A weblapotokon chatelhetnek.)
www.brozie.com

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-