Keresés a blogban

2010. szeptember 13.

Summary in Home page, what is it? - Az összefoglalók értelme

Ha egy kicsit figyelünk azokra a blogokra, amelyek rendszeresen és hozzáértően karban vannak tartva, akkor észrevehetjük, hogy megváltozott a főoldalon megjelenített tartalom. Régebben megírtuk a posztunkat, beállítottuk, hogy a főoldalon hány poszt jelenjen meg, és ezek után az első oldalon teljes terjedelemben volt olvasható annyi db poszt. Mostanság viszont csak a posztok eleje (vagy egy kis kedvcsináló összefoglaló) jelenik meg a főoldalon, és a Read more linkre kattintva lehet eljutni a teljes cikkhez.
Én magam is kaptam az olvasóktól ilyan kérdést:
Miért állítottam be így a blogomat, hisz ez csak bosszúság az olvasónak, hogy tovább kell kattintani.

Nos, természetesen nem az olvasó bosszantása a cél, és nem is csak egy divathóbort a blogok ilyen beállítása, hanem nagyon is olvasóbarát és értelmes célja van.
Ez pedig nem más, mint a mobilinterneten való böngészés megkönnyítése.
Aki wapon tölti be az oldalt, nem szeretné, hogy 10 cikk teljes egészében betöltődjék képekkel együtt, hanem csak a cikkek eleje, hisz ez idő (és pénz!). Végigfutva a cikkek elejét, aztán csak azt a cikket kattintja tovább, amelyre valóban kíváncsi.
Ha tetszett és segített neked ez a poszt, kérlek lájkold ezt az oldalunkat is:
LÁJKOLOM
Köszönöm. Wise Lady

10 megjegyzés:

Zsófi írta... [Válasz erre...]

A readerben pedig hátrány.
Ha nincs időm, akkor csak végigszaladok a cikkeken. Sokszor szeretném a cikkeidet elolvasni, de nincs ahhoz időm, hogy bekattintsak, és persze annyi sosincs, hogy visszatérjek a témákra...
Így jártam. :-D

Az ideális az lenne, ha ki lehetne választani azt, hogy melyik felületen, mi és hogyan jelenjen meg. :-D

b_ildikó írta... [Válasz erre...]

Én az ilyen bejegyzéseket szoktam becsillagozni, aztán ha adódik egy kis plusz időm, átböngészni.

Tj Blogi írta... [Válasz erre...]

1szer nem szoltam, amikor kellet volna(időben!), lásd: képek beszúrásánál abba béna bloger bublikálos proginál, de most szolok: hogy az új sablon keresője olyan viszont hogy lefosod a bokád!
betűre, kategorizáltan azonnal találós

Ami írta... [Válasz erre...]

Kedves Wise Lady! Hol tudom beállítani, hogy ne az egész bejegyzés jelenjen meg, hanem csak az eleje?

kiralyhedi írta... [Válasz erre...]

Kedves Wisw Lady! Nagyon hasznos az oldalad, sok új infóval lettem gazdagabb:) ez az összefoglaló-beállítás engem is érdekelne. Köszönettel

kiralyhedi írta... [Válasz erre...]

Közben sikerült találnom egy kódot egy angol nyelvű oldalon. BE is illesztettem, működik, viszont egy problémám van. Az összefoglaló alatt az jelenik meg, hogy "további bejegyzések", én csak azt szeretném, hogy "tovább" legyen ott. Ezt hol tudom átírni?

Ami írta... [Válasz erre...]

@maskara
Hol találtad a kódot? A szerkesztőben ha rákattintasz a blogbejegyzésre, akkor ott át tudod állítani a további bejegyzéseket továbbra.

Ami írta... [Válasz erre...]

@maskara
Időközben megtaláltam a megoldást egy másik Wise Lady bejegyzésben! http://www.bloggersbloggers.com/2009/11/read-more-tovabb-beszurasa-bejegyzesbe.html
ott, ahol az új szerkesztőről ír.

kiralyhedi írta... [Válasz erre...]

@Ami

Szia! Közben én is megtaláltam ezen az oldalon. Aztán rájöttem, hogy kell átírni a "További bejegyzések"-et is. Viszont nekem jobban tetszik, amikor úgy van az összefoglaló, hogy egy kicsi kép is van előtte. Találtam múltkor egy spanyol oldalt -a spanyol tudásomat inkább nem firtatnám....-működik, csak kevés szöveg jelenik meg a "tovább" előtt. HA érdekel az oldal, megkeresem! Illetve nekem alapból nem működik az sem -hiába van az új szövegszerkesztő beállítva-, hogy a bejegyzéseknél megjelenjen az ugrólink.

Ami írta... [Válasz erre...]

@maskara
Én kézzel illesztettem be az ugrást oda, ahova szerettem volna. Ha a bejegyzés elejére teszel egy képet, megoldódik a probléma :)

Megjegyzés küldése

Text Widget

Magyar nyelvű Blogger helpblog

-